Almedalen 2017; integration, ungdomar & fake news

Almedalen

Årets Almedalsvecka deltar jag ovan nämnda paneler. Det är fokus på folkbildningens och studieförbundens betydelse för integration, ungas engagemang och som motkraft mot fake news.

Det är sannerligen helt befängt att nazister kommer att få vara en del i den demokratiska mötesplatsen som Almedalsveckan kommit att bli. Såväl Region Gotland som Polisen borde sagt nej, de första för att de inte behöver acceptera våldsbejakande aktörer, de andra för att det är en säkerhetsfråga.

Varför bojkottar jag då inte? Det är en legitim fråga. Och svår fråga. Jag har landat i att möten mellan människor och mellan perspektiv är så viktigt att det måste värnas.

Inte möten med nazister naturligtvis, dem gäller det att alienera men också belysa som de mörkerkrafter de är. Jag hoppas att jag slipper se dem eller märka av dem. Men jag inser i samma stund att det är en naiv förhoppning. Region Gotland har genom ett felaktigt och idiotiskt beslut släppt in dem. Polisen likaså. Nazisterna, dvs Nordiska Motståndsrörelsen, kommer inte gå obemärkt förbi. Det är en stor sorg för vår demokrati.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *