Framtidens flyg är miljövänligt

Den fria rörligheten är fantastisk. Global rörlighet är vad som driver mänskligheten framåt. När människor, idéer och visioner möts utvecklas vi. Flyget har gått från att vara något enstaka affärsresenärer har råd med till att var och varannan reser över halva jordklotet. Globaliseringen har tagit fart tack vare flyget. Samtidigt har flyget blivit alltmer bespottat och vissa fundamentalister (Miljöpartister) vill förbjuda flyg söder om Sundsvall eller kraftigt öka beskattningen på ett separat transportslag.

Men det är inte människor rörlighet som ska begränsas utan innovation och höga krav ska göra de olika transportslagen mer miljövänliga.

Idag tar Karlstad flygplats ett viktigt steg mot att gå före och göra flyget mer miljövänligt. Med tankstation för biobränsle, klimatkompenseringsfond för direkt stöd till förnybart bränsle och upparbetat samarbete med möjlighet för långsiktig tillgång till förnybar råvara för biobränsle gör Karlstad flygplats det många pratar om. Man tar konkreta steg för att göra flyget mer miljövänligt och gör verkstad av något som varit på mångas läppar.

Detta är stort. För Karlstad, Värmland och för alla oss som flyger mycket. Men det är även stort för Europa och världen. Detta är stort för att den fria rörligheten inte ska hotas av fundamentalister som vill begränsa rörligheten istället för att hitta lösningar.

DN debatt

Karlstad flygplats

 

2 svar på “Framtidens flyg är miljövänligt”

  1. Tosi outo tyyppi tämä Husein Mohammed kun alkaa valitella vähemmistövaltuutetun valinnasta vaikka pitäisi ymmärtää mikä tässä maassa on todella vaarallista. Ministeritkin sentään älyävät lukea niitä kirjoja joita kollega Wallin luettavaksi tilaa kuten Anu Vehviläinen osoitti kehuessaan eräässä nettikeskustelussa Pekka Himasen "Kukoistuksen käsikirjaa".

  2. Anchovy paste is a great invention for those of us who aren’t crazy about the fishy quality of anvihcoes. It comes in a tube; you just squeeze a blob into salad dressing and get that amazing, salty flavor — and no little fish!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *