S riskerar tusentals jobb

Idag röstar de Värmländska (S)-ledamöterna för en skakig, osäker och dyr energipolitik. De tänker nämligen rösta nej till att häva förbudet mot att byta ut de gamla reaktorerna som går ur tiden inom 10-15år.

Det går inte att vifta bort det faktum att kärnkraften står för halva vår baskraft. Vi kan inte i dagsläget och för en tid framöver ersätta kärnkraften men de förnybara alternativ som finns till buds. Det blir alltför kostsamt och det räcker inte.

Vi vet detta och detta vet basindustrin och facket vet detta likaså. För mitt hemlän Värmland rör det sig om tusentals arbetstillfällen som är beroende av god tillgång på baskraft genom kärnkraften.

Pressmeddelande

Om ett par timmar ställer jag frågan i talarstolen i kammaren likaså. Jag hoppas verkligen S-ledamöterna ändrar sig.

 

Uppdaterad:
Här kan man se mitt inlägg i efterhand via riksdagens web-arkiv.

5 reaktioner till “S riskerar tusentals jobb”

  1. Ja, man kan tycka att jag är partisk men det är faktiskt konstigt. En stor del av Socialdemokraternas väljarkår finns inom basindustrin som är beroende av kärnkraften. Vi får hoppas de ändrar sig och går med på en långsiktig energiuppgörelse efter valet.

  2. Självklart mÃ¥ste vi fortsätta att utveckla kärnkraften tills dess att vi hittar ett bättre alternativ. Att socialdemokraterna motsätter sig detta är mycket konstigt. De utger ju sig för att vilja utveckla Sverige till nÃ¥got bättre – inte tvärtom.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *