Frivillig militärtjänstgöring

Just nu pågår debatt om Försvarsmaktens nya personalförsörjning i riksdagens kammare. Vi kommer i eftermiddag votera om att införa frivillig militärtjänstgöring med en könsneutral pliktlagstiftning i grunden. Vänsterpartierna; s,v,mp debatterar och kommer rösta emot.

Efter år av debatter, diskussioner och utredningar är det idag äntligen dags att anpassa Försvarsmakten efter verkligheten. Dagens och morgondagens utmaningar ser inte ut som de en gång gjorde. felaktigheter som att ha olika regler för män och kvinnor, att utbilda en massa människor och inte använda dem när de är färdigutbildade.

Folkpartiet var först att driva detta på allvar och nu fullföljer vi och beslutar idag att militärtjänsgöring ska vara frivillig.

 

Uppdaterad:

DN skriver om detta

2 svar på “Frivillig militärtjänstgöring”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *