Nej, inga barnhem i Afghanistan!

Nej, inga i Afghanistan, Somalia eller Eritrea heller för den delen. Vad är det för påhitt migrationsministern lyckats med nu då kan man undra? Tydligen har han bett Migrationsverket undersöka om Sverige kan bygga/ bidra till/ hitta(?) barnhem i hemlandet att skicka ensamkommande flyktingar utan asylskäl till.

Men suck. Jag blir så trött. Här talar vi dagarna ut och in om hur vi ska bli fler. Hur vi ska klara av att vår befolkning blir allt äldre och vi är färre som kan arbeta och betala skatt som försörjer de som gått i pension och servar de som finns inom omsorgen. Och så vill Billström göra allt han kan för att skicka iväg folk som uppenbarligen är rätt så driftiga eftersom de tagit sig hit. I rätt, snart, arbetsför ålder är de dessutom.

Det är väl bättre att satsa dessa barnhemspengar på en snabb integrering. Språk och arbete, gärna en medborgarskapsintroduktion likaså.

Federley, (KD)

Ett svar på “Nej, inga barnhem i Afghanistan!”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *