IT i skolan

Camilla Lindberg hade igår en intressant artikel i Svd om att göra IT till ett eget ämne i skolan. Jag är inte helt övertygad än om att det bör vara ett eget ämne, skoltiden är en trång sektor redan idag med många angelägna ämnesområden som behöver tas upp. Men det är bra att Lindberg lyfter tanken om att sätta större fokus på ITfrågorna för det ÄR en viktig rättvisefråga för framtiden.

Ministrarna Björklund/ Krantz har tagit några steg i rätt riktning redan. IT är ett av fyra perspektiv som ska genomsyra all lärarutbildning

4 svar på “IT i skolan”

  1. Problemet ligger väl mera i att lära skolungdomarna hur man använder IT konstruktivt och kvalitets-säkrat. Skräckscenariet är 12-åringar som tror de kan och vet allt om området när de egentligen bara har ytliga kunskaper om IM, Gaming och sociala nätverk och med uppfattningen om sin egen förträfflighet skrämmer de analoga lärarna till tystnad.

  2. Nej inte ska du bli trött!
    Det är just där mina funderingar ligger. Kan bättre integrering med andra ämnen snarare göra att ITfrågorna komma till sin rätt än som eget ämne? Att få IT som ett av fyra perspektiv i all lärarutbildning går helt klart i den riktningen.
    Men att det idag på många håll inte används är dock ett enormt slöseri.

  3. IT som eget ämne i skolan är att gå tio, nej, tjugo år tillbaka i tiden. Det är helt fel perspektiv att lyfta ut IT som något särskilt. Det finns hur många artiklar, forskningsrapporter etc. som helst om detta. Googla Jan Hylén, Gatarski, Webbstjärnan, Svenska skoldatanätet etc. etc. Jag blir bara trött.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *