Kommunsammanslagningar

Ja, jag tycker verkligen det behövs! Vad finns det för mening att hålla på och värna kommungränser när arbetsmarknaden inte känner några? Vi kan effektivisera och göra samordningsvinster vilket minskar den byråkratiska apparaten, heja det! Men tydligen säger såväl FP och S på Hammarö nej.

Värmland måste bli bättre på att dra till oss etableringar och investeringar från andra håll. Detta underlättas om Karlstadregionen växer och extra tydligt blir det om det kan ske inom samma kommun (pga av sifferexercis etc).

Men nej, tydligen inte. Suck, acceptera faktum (vilket man med lätthet kan ta del av diverse omvärldsanalyser, allt från globaliseringsråd och departement) och lägg kommunprestige åt sidan. Det tjänar alla på.

Ett svar på “Kommunsammanslagningar”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *