Bredda frihetsbegreppet

Bredda frihetsbegreppet skriver Marteus på Expressen. Tydligen ogillades Björklunds tal på landsmötet i helgen och då åsyftas i synnerhet delen om globalisering och ökad handel med andra delar av världen. Här menas att MPs transportfientlighet istället känns fräsch.

Det är bara att beklaga.

Vi har en gedigen utmaning framför oss när det gäller att utnyttja transportsystemet smartare, mer effektivt och göra det mer miljövänligt. Detta står fullständigt klart. Satsningar på järnväg bör göras och på hybridteknik (el/biogas) för lastbilar. Sjöfarten måste också bättra på sin teknikutveckling.

Men att bedriva kampanj för att sluta resa och sluta handla är inte fräscht, det är dumt. Vi blir fattigare, andra blir fattigare.

Globalisering är bra. Det kommer lyfta delar av världen ur fattigdom. Det måste vi främja samtidigt som vi motverkar jordens temperaturhöjning.  Försök hålla fler bollar i luften, plz.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *