Tack till Afghanistanstyrkan!

Tack till den Afghanske tolken för sina insatser för den Svenska utlandsstyrkan. Mina tankar går till dennes anhöriga och jag är hemskt ledsen att det blivit så här. Men jag blir också varm av att man verkar ha hanterat situationen så gott man kunnat.

Jag hoppas, hoppas, hoppas att de skadade som nu tycks vara i fara klarar sig. FS17 har gjort en fantastisk insats och vi är även skyldiga dem mången tack för deras bidrag. Den tid de har varit verksamma i Afghanistan har varit en av de tuffaste hittills, men de har klarat det väl.

I TVNyheternas inslag menar någon att man nu kan komma att bli mer försiktig, inte ge sig ut på uppdrag i lika hög utsträckning. Det vore en katastrof. Vi bidrar till den internationella insatsen i Afghanistan för att Afghanerna själva ska kunna bygga upp landet och skapa sig en ljusare framtid. Om ISAF bara ägnar sin tid åt force protection har man tagit in på en väg som bara leder till sämre förtroende från lokalbefolkningen och därmed minskat möjligheter att uppnå vad man vill åstadkomma.

Detta visar med all önskvärd tydlighet vad flera, och i synnerhet Allan Widman, pekat på i många många år. Sverige behöver helikopterresurser.

7 svar på “Tack till Afghanistanstyrkan!”

 1. Hej hej
  Nu är det inte mina önskemål utan FN och den Afghanska regeringens önskemål. Vår lilla värld i Sverige blir dessutom ännu tryggare ju säkrare det är på andra delar av vår jord.

 2. Ja det var ju en ”rationell förklaring”, som förväntat utan argument. Hur mÃ¥nga svenska liv ska spillas för att dina önskemÃ¥l ska uppfyllas?

 3. Jag håller med, att försöka skapa säkerhet där våldsnvån är så hög är inte enkelt och kommer bli väldigt tufft..

 4. Dom gör ett jättebra arbete och försvarsmakten jobbar nu för högtryck för att hjälpa alla berörda

  Jag anser att isaf sverige ska vara kvar för dom gör ett jättebra arbete. Inget hittills har skrivits eller sagts negativt om svenska styrkan.

  Så det visar att dom gör ett proffsigt arbete ut till fingerspetsarna.

  Alla mina tankar går till dom skadade och deras anhöriga som nu har en jobbig tid framöver

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *