Riksdagsledamöters studiebesök

Idag kan man se att jag är nämnd i Aftonbladets reportage om hur vi riksdagsledamöter ges möjlighet att delta i studieresor eller seminarier där resa, boende och/ eller mat ges utav arrangören, gärna någon form av PR-byrå. De föredragningar som jag lyssnar på över en frukost, lunch eller middag eller de mycket lärorika studieresor jag åkt på hör alla som jag ser det till mitt riksdagsuppdrag. Inte maten, tåget eller boendet i sig naurligtvis, men väl informationen som jag får.

Att vara lyhörd, lyssna och aktivt samla på sig information om olika sakfrågor är en nödvändighet om man ska kunna fullfölja riksdagsuppdraget på ett bra sätt. Ofta paketeras detta av olika organisationer, företag eller PRbyråer så som LRF, IOGT-NTO, Svenskt Friluftsliv, Prime, JKL, Fortum, Vattenfall, Almega, IVA eller vilka grupper man nu kan tänkas komma i kontakt med beroende på ens politiska nisch.

När jag fått föredragningar om kärnkraft, energibehov hos basindustrin, företagares förutsättningar eller skolfrågor så byter jag inte åsikt bara för att jag får en sallad i plastbunke samtidigt som jag lyssnar. Jag byter heller inte åsikt om jag erbjuds 3rätters middag. Däremot blir jag mer påläst. Det är också upp till mig att få information från alla sidor i olika frågor, de nämnda exemplen i artikeln visar detta rätt så tydligt. Dels en studieresa till basindustrin i Kiruna där vi mest pratade kärnkraft och dels en studieresa till Lillgrund vindkraftspark utanför Malmö där vi, inte helt otippat, fick lära oss mer om vindkraft. Studiebesök som båda var mycket givande och gjorde mig mer påläst.

Jag tycker det är bra att granskningar görs, om någon vill veta mer om mina studiebesök så svarar jag gärna, ring eller mejla! Jag har tidigare här på bloggen frågat er läsare om jag kanske skulle börja med ett öppet förfarande genom att här redovisa vilka frukostar, luncher och middagar jag äter i samband med studiebesök av olika slag? Men det var ingen av er som nappade på det då? Eller vad sägs?

Ett svar på “Riksdagsledamöters studiebesök”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *