Asyllag och inkonsekvens

I dagens NWT kan vi åter läsa om Juma Lomani. Även jag kommenterar Jumas situation och möjligheterna att få uppehållstillstånd genom att söka på plats från Sverige.

Idag är även Migrationsministern på plats i Karlstad så det var en väldigt bra tajming från NWTs sida måste jag säga, hoppas han läser artikeln.

Jag har kort kommenterat Jumas fall tidigare. Även om jag har en viss förståelse för regeln att söka från hemlandet när det gäller giftermål (för att undvika missbruk av lagen) så anser jag att Juma borde få stanna oavsett. Afghanistan är riskabelt att återvända till, detta gäller även Kabul. Han har varit i Sverige i över 6år och kommer från en region i Afghanistan dit det definitivt inte går att återvända till.

Internflyktsalternativet i Afghanistan är inte okej. Den process som nu pågår inom departement och bland oss riksdagsledamöter i alliansen hoppas jag kan leda fram till mer klarhet inom asyllagstiftningen gällande såväl intern väpnad konflikt som internflyktsalternativet då en rad frågetecken omgärdar dessa två begrepp i den nuvarande hanteringen.

Vi behöver vara mer välkomnande, vi behöver bli fler. Med bra integration; språk och arbete så kommer mångfalden berika oss och förbättra vår tillväxt. Globaliseringen kommer bara att öka och vi bör hoppa på tåget, inte stå kvar på perrongen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *