cecilia malmström

Just nu talar EUministern på rikskonferensen. Hon pratar om EUs krishanteringsförmåga, men bara som komplement till den nationella krishanteringen. Hon nämner bland annat Räddningsverket och det höga renommé som räddningsverket har i EU tack vare sina många snabba insatser runt om i världen. Kul tycker jag att minister Malmström lyfter detta. Räddningsverket har haft en tendens att flänga världen över och bedriva heroiska insatser men gjort det mycket i det tysta.

Klar och tydlig är hon också över att huvudelen av länderna inom EU är medlemmar i Nato och att det är där de gemensamma försvarsgarantierna också finns.

Vidare lyfte hon behovet av gemensam lägesbild för att katastrofer och kriser ska kunna hanteras på ett bättre sätt.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *