öb och wilhelm agrell

ÖB var stabil, ödmjuk som vanligt och gjorde ett bra tal. Detta tal som blir hans sista som Svensk ÖB, senare i år tillträder han EUs militärkommitté istället. Det bästa med hans tal var att han klart och tydligt påtalade att det nu behövs politiskt mod för att på allvar komma vidare med det helt növändiga samarbete som vår framtida säkerhet grundar sig på. Jag tolkar naturligtvis detta som ett fullvärdigt medlemskap i Nato bör komma, ju förr dess bättre.

Wilhelm Agrell sågade i princip samtliga försvarsberedningars analyser sedan 80talet. Bland annat insinuerade han att man kanske ändå av någon outgrundlig anledning borde behålla värnplikten. Agrell brukar vara rätt kul och intressant, denna gång var han endast underhållande.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *